Välkommen till Stiftelsen Ackordscentralens dag
- Göteborg 2018!

Vi befinner oss mitt i ett fundamentalt samällsskifte där urbanisering, globalisering och tekniska framsteg gör det svårt för många företag att hålla jämna steg med utvecklingen. Befintliga dogmer och principer sätts ur spel. Människor kräver nya typer av tjänster, produkter och betalningsmodeller.


Vill du få bättre insikt i hur verksamheter påverkas av samhällsutvecklingen? Vill du hitta helt nya sätt att tänka och arbeta för att klara förändringsresan in i framtiden? Vi bjuder in till en eftermiddag med duktiga talare och trevligt mingel då vi identifierar hur det digitaliserade samhället påverkar dagens företagare. Tillsammans hittar vi motivation, kunskap och förändringsvilja för att klara övergången.

Tid:

Onsdagen den 14 november 2018 kl 13.30-17.00.

Plats:

Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12, Göteborg.

Pris:

Dagen är kostnadsfri.

Anmälan:

Senast den 9 november. Antalet platser är begränsat.

Program

13.30 Kaffe och registrering

14.00 Ackordscentralen hälsar välkommen

14.15 Anna Frankzen Starrin - Trenderna som påverkar framtidens företag och ledare

14.45 Johan Trouvé - Göteborg, en av Europas främsta tillväxtregioner

15.15 Kaffe och fika

15.30 Carl Heath - Det demokratiska samtalet

16.00 Per Schlingmann - Världen förändras. Gör du?

16.40 Avrundning med efterföljande mingel

Våra föredragshållare

Anna Frankzen Starrin

TALARE

Anna Frankzen Starrin

Anna Frankzen Starring är kulturantropolog och har arbetat som trendanalytiker och innovationskonsult sedan 2003. Hon genomför trendstudier och innovationsarbeten och hjälper företag att våga spana in i framtiden och hitta en väg i den digitala transformation med hållbar utveckling som mål. Anna har varit med och drivit stora framtidsstudier och medverkar regelbundet i radio och TV, skriver artiklar och håller föreläsningar. På ett ödmjukt, allvarligt och humoristiskt sätt guidar hon sin publik in i framtiden.

Johan Trouvé

TALARE

Johan Trouvé

Johan Trouvé har en omfattande erfarenhet vad gäller att arbeta med ledarskap, miljö och hållbar utveckling i näringslivet med koppling till forskning och politik. Han har arbetat med en lång rad olika operativa och styrelseuppdrag inom näringsliv, stiftelser och det offentliga. Att skapa motivation, förändringsvilja, stolthet och kundtänkande har varit en stor framgångsfaktor. Johan är orädd och har glimten i ögat. Han kan vara både vass och humoristisk. Att våga säga det som många tänker är oftast en konst.

Carl Heath

TALARE

Carl Heath

Carl Heath är utbildningsdirektör i RISE, Research Institutes of Sweden, och av regeringen utsedd särskild utredare för att värna det demokratiska samtalet. Carl är verksam i gränslandet mellan IT, lärande och interaktionsdesign. I över ett decennium har han arbetat med frågor kopplade till digitaliseringen av samhället, ofta med fokus på utbildningsområdet. Han finns också i Facebookgruppen Digital Samhällskunskap, samt i poddar som Spaningen, Digitalsamtal och Uppkopplad i P1.

Per Schlingmann

TALARE

Per Schlingmann

Per Schlingmann är en av 00-talets stora politiska och kommunikativa strateger. Som kommunikationschef och partisekreterare för Moderaterna var han en av arkitekterna bakom partiets förändringsarbete och valframgångar. Han är en inflytelserik strateg och är utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer. Han berör ämnen som strategisk kommunikation, varumärken, förändringsprocesser, politik och retorik. Just nu filmatiseras Per Schlingmanns debutroman I maktens öga, där vi får följa maktkampen mellan två ministrar under en febrig Almedalsvecka.

Anmäl dig


Ackordscentralen lagrar och behandlar alla personuppgifter enligt GDPR.